Over Ons

Eetcafé het Witte Paard is gelegen in Oostwold, tussen Leek en Groningen en op slechts vijf minuten vanaf de snelweg A7.

Oostwold is een op een oog rustig dorp waar het toch bruist van leven door vele verenigingen, vrijwilligers en activiteiten die de mensen in het dorp samen organiseren.  Het ligt in de streek het Westerkwartier. De landelijke regio kenmerkt zich door mooie fietsroutes, watertjes en een karakteristiek coulisselandschap.

Omgeving

Bekende trekpleisters (naast ons eetcafé natuurlijk!) zijn Landgoed Nienoord in Leek, met een familiepark, miniatuur spoorbaan, zwemkasteel en rijtuigmuseum. In het naburige Midwolde staat een beroemde 12e eeuwse kerk en ook het prachtige Leekstermeer bevindt zich op enkele minuten fietsen vanaf Oostwold.

Ons dorp Oostwold bevindt zich op 10 autominuten vanaf de stad Groningen en wie op fiets vertrekt vanaf de Grote Markt, staat al binnen 25 minuten bij ons eetcafé voor de deur.

Recreanten, passanten en mensen uit de wijde omtrek weten ons dan ook al jaren te vinden voor een drankje op het terras, een goed maar betaalbaar diner of om iets lekkers van het afhaalmenu mee te nemen naar huis.

Historie: al ruim 100 jaar een begrip

Het Witte Paard is al heel lang een begrip in Oostwold en omstreken. De eerste vermelding dateert van eind 19e eeuw toen het pand, waarin we nog altijd gevestigd zijn, werd gebouwd.

In 1898 opende hier een paardenverversingsstation waar koetsiers en wagens hun paarden konden laten rusten of wisselen voor ‘verse’ paarden. Al snel werd er een café bij geopend waar de reiziger kon rusten onder het genot van een drankje.

In latere jaren werd het een café-restaurant en in de 2e helft van de 20e eeuw zelfs een hotel, destijds ‘Herberg het Witte Paard’ genoemd. In 2011 kwam deze functie te vervallen en kwam het eten en drinken weer op de voorgrond.

Door de vele jaren heen heeft ons bedrijf diverse eigenaren gehad maar één ding is altijd hetzelfde gebleven: Het Witte Paard staat voor goed gastheerschap en een informele sfeer. Een plek waar je je thuis kunt voelen, voor een hapje, een drankje en een praatje. Iedereen is welkom – al meer dan 100 jaar lang.

2017

Nu

Het restaurant

Ons restaurant is knus maar toch ruim van opzet waardoor gasten bij wijze van spreken niet bij elkaar op schoot zitten. We hebben een café-deel met stamtafel en bar, een restaurant cq. evenementen-deel en een zaal die geëigend is voor vergaderingen, lunches en dergelijke. Zo zijn we van alle markten thuis.

Twee terrassen en een speelweide!

We hebben twee terrassen, aan de voorzijde en aan de achterzijde. Aan de voorkant heb je mooi zich op het voorbijgaande verkeer en aan de achterkant is een heerlijk rustig terras met een afgesloten speelweide voor de kinderen.

Parkeren

Parkeren kan op onze eigen ruime parkeerplaats aan de zijkant.